Thursday, December 29, 2011

A few more crafts

My mom made snowmen with the girls' out of milk jugs. The back is cut out and Christmas lights put inside so they light up. Super cute! The girls love them.
 I saw this cute idea on a blog. What do you do with everyone's Christmas cards they mail you? I tried scrapbooking them. But most of them are thrown into a scrapbook shoved down in between the page protector. On one particular blog, can't remember which, sorry, they punched a hole in them and put a ring or ribbon and next year you set them out on your coffee table.
 These two pictures I am sure you have seen on pintrest.
Hope everyone had a wonderful Christmas!!

Friday, December 16, 2011

Vanilla Brown Sugar Scrub

This is what I did this afternoon...
Vanilla Brown Sugar Body Scrub.
I have to give credit to pintrest, of course. This took like 5 minutes to make.
2 Cups of brown sugar
1 Cup of sugar
1 Cup of Sunflower oil (next time I think I'll try veggi oil, a little easier on the pocket book)
1TBS vanilla extract
Mix together and put into jars.

If you want to make a pumpkin spice scrub add 2 TBS of pumpkin pie spice and substitute the vanilla with another tablespoon of oil.

I was going to make pumpkin spice scrub but I didn't have enough spice. Maybe next time.

My favorite part was making a sticker:

I have had this thing for a few years and have never used it! I made the label on my Creative Memories Scrapbooking program.
I threw a ribbon around the jar and
Voila! 3 Christmas presents done in less than an hour!

Friday, December 2, 2011

The Answers

Pull out those answer sheets from yesterday.

1. D (I'd give you credit for C)
2. B
3. B
4. D
5. D
6. A
7. C
8. A
9. C
10. D
11. D
12. D
13. D
14. D
15. A
16. D
17. D
18. All of them

How'd you do? I got +11

Thursday, December 1, 2011

December 1

It's official, December is here! And it is snowing. This morning we did the first activity in our advent calendar. We started it off with reading the Christmas story. Olivia is so excited for Christmas, I thought she needed a little "time-out" to emphasize why we have Christmas. Then I found a little video on netflix.

Now for a little fun for all of you, I have a little quiz. We were given this quiz in Sunday School Sunday. It is a little tricky so read carefully. No cheating! I will post all the answers tomorrow. Good Luck!

1. When Joseph discovered that Mary was expecting a child...
        A. He was very happy
        B. He asked for a divorce
        C. He contemplated getting a divorce
        D. He brooded over it until he fell asleep.

2.  Before Jesus was born...
       A. Joseph left Mary
       B. Mary left Joseph
       C. Joseph and Mary led a normal married life
       D. Joseph built a crib

3. Why did Joseph and Mary travel to Bethlehem?
      A. King Herod made a decree
      B. Joseph and Mary were both related to the former king of Bethlehem
      C. A star appeared and led them to Bethlehem
      D. An angel appeared and told them to go

4. How did Joseph and Mary get to Bethlehem?
     A. They rode donkeys
     B. Mary rode a donkey and Joseph walked
     C. They rode camels
     D. The Bible doesn't say

5. Which animals were present at the manger when Christ was born?
    A. Sheep and cows
    B. Donkey and ox
    C. The Bible only mentions sheep
    D. The Bible doesn't say

6. What did the shepherds in the field see?
       A. An army
       B. A choir
       C. A star
       D. 3 Kings

7. Who were the visitors from the East?
    A. Relatives
    B. Kings
    C. Astronomers
     D. Farmers

8. How did these visitors find the baby Jesus?
    A. They followed the star to Nazareth
     B. They followed the star to Bethlehem
     C. They followed the star to Jerusalem
     D. They followed the instructions of King Herod

9. What did these visitors do when they arrived?
     A. They had a snowball fight
     B. They found the child in a manger
     C. They dreamed of the bad man
     D. They sang Christmas Carols

10. Which is the most probable time of Christ's birth?
       A. December
       B. in the year "zero"
      C. in the year "one"
      D. Five to seven Anno Domini

11. The innkeeper...
        A. sent Joseph and Mary away because they were Jews
        B. Was angry because the awoke him from a sound sleep
        C. offered them a place in the stall
        D. isn't mentioned in the Bible

12. Which book of the Bible has the most to say about Christ's advent?
       A. Revelation
        B. Matthew
       C. Luke
       D. Isaiah

13. When Christ was born...
       A. There was snow in Bethlehem
       B. There was snow in Jerusalem
       C. there was snow in Israel
       D. the Bible doesn't mention snow

14. How many brothers and sisters did Jesus have?
      A. Jesus had 2 brothers
      B. There were at least seven children
      C. Jesus was an only child
       D. The Bible doesn't say

15.  Where did Jesus live the shortest length of time?
       A. Bethlehem
       B. Nazareth
       C. Egypt
       D. Capernaum

16. Why did Joseph and Mary take Christ to Jerusalem
       A. Because Herod wanted to kill him
       B. For Christ's baptism
       C. For Christ's circumcision
      D. For Christ's dedication

17. When was Jesus baptized
        A. shortly after his birth
        B. on his first day
        C. As a young lad of 12
       D. A few years before his death

18. As a youngster...
       A. Jesus was a good student
       B. Jesus stayed back
       C. Jesus confounded the teachers with his knowledge
       D. Jesus' parents were not happy about his behavior